lördag 29 augusti 2009

Nya saker och Feng Shui.

Igår morse hittade jag en underbar blogg om Feng Shui.http://fengshuiblogg.blogspot.com/Fick sådan inspiration att jag började att direkt rensa bland mina böcker!!!Och nu ligger hälften av dom i 2 stora påsar och ska skänkas till biblioteket här i staden.Har t.o.m slängt min kollektion av Lisa Marklund.....och det ar otroligt!!!!
Henning Mankell sparade jag eftersom stefano läser dom fortfarande.

Sedan fick jag sadan lust att handla lite nya saker,så jag gick till Parfymäffaren som ligger i min lilla stad. Hittade detta skrin att ha smycken i,och det behöver jag for att rensa upp bland alla mina smycken,för att nu har jag flera mindre lådor och ett litet skrin,Perfekt!!!!!Nu ska det bli ordning:-)
Köpte även denna fina zinkask som har små gipsbjörnar som doftar ljuvligt att lägga i garderoben. Ligger i en parfymflaska så att du kan spraya på eftersom.Otroligt fin!!!
Och titta vad fint porslins set att ha på toaletten!!!!Lite fransk design.Med tillhörande tvålfat.

Det var en liten del av vad jag gjorde igår.
Ha en bra helg!
Tack for alla gulliga kommentarer!!!!

torsdag 27 augusti 2009

Virkad Hawaii Blomma! Gratis Mönster.

Var in på Mönsterarkivet(http://monsterarkivet.blogspot.com/ ).Hittade detta mönster på dessa fina blommor som är från en tjej som heter Sarah London.Kunde inte motstå att provvirka en.Garnet jag använt är lite tjockt,men for att prova så gick det ju bra.

Finns mycket man kan göra av dessa blommor sedan....sjal,filt,halsduk....och mycket mer.

Jag har själv inte tid just nu med att virka dessa fina blommor för jag måste och vill gå vidare med min stickning som jag inte rört på ett bra tag,och mina små mormorsrutor......

Ha en bra dag!!!!

tisdag 25 augusti 2009

Tusen Tack till Sanny!!!!


Vill tacka underbara Sanny. som designat mina nya fina sidrubriker.Henne hittar ni har; (http://sanny-design.blogspot.com/) Du ar sa gullig!!!!Och duktig!!!!
Du ar vard denna Awards!!!!Tack kara du an en gang!
Och tack for dina fina ord!!!!


Mormorsrutor.

Jag började virka dessa ringar.Visste ej vad det skulle bli.Sedan tog det form och blev rutan ni ser på kortet under.En typ av mormorsruta.
Det skulle vara kul att göra en filt till min sons dotter Tindra.Kanske till en docka?Vi får se hur stor den kan bli....har inte så mycket garnnystan av detta garn.Jag hoppas jag får till det,skulle bli en fin present till en underbar tjej...Hon blir 2 år nästa år i Mars.Underbart vacker med ljust blont hår!!!

Priset att betala nar man bor utomlands är just detta,att man missar mycket av sina nära och kära.Det ar tråkigt,speciellt med barnen.De växer så snabbt!!!Tur att det finns internet så vi kan skicka kort till varandra.

Ensam hemma är jag nu med barnen.Stefano har farit imorse till Bukarest och sedan Polen imorgon,han kommer tillbaka pa fredag.Vi får se hur mycket tid jag kommer att kunna ha framför datan.....tror att det inte blir mycket:-)

Ha en bra dag!!!!

fredag 21 augusti 2009

För Varmt....Troppo caldo!!!

Eftersom det är sådan värme härnere i Italien med hög luftfuktighet så har vi varit tvugna att hålla oss inne hela dagarna.Idag har de lovat att graderna ska gå ner litegranna.Vi får hoppas det.Det har inte varit så varmt sedan 2003.


Vi har passat på att städa i källaren bland alla vara saker, och sedan har vi varit iväg på köpcentrum och shoppat det vi behöver. Bla. dessa fina små converse till Riccardo.

Igår kom mina etiketter som jag beställt från Sverige!!!Det ar ju kul att kunna sätta sitt namn på det man gör när man ger bort. Etiketterna finns att beställa pa http://www.minanamnband.se/


Ni undrar nog hur det går med virkning och stickning.....i denna värme har jag inte fått något gjort.Men hoppas komma igång så snart som möjligt!!!!Tack till er alla för fina kommentarer!!!!

In questi giorni fa troppo caldo.Siamo stati in casa perche non si puo uscire. Noi abbiamo messo a posto la taverna e siamo andati fare un po di shopping.Comprati scarpe per Riccardo e altri cose che ci serve.
Non e stato cosi caldo dal anno 2003.Ho ordinato etikette per mettere su le miei lavori che ho fatto.Si puo ordinare qua www.minanamnband.se
Non ho fatto niente a uncinetto ne maglia con questo caldo.
Ma spero iniziare presto.

söndag 16 augusti 2009

Hemma igen!

Så var vi hemma igen efter 2 veckors semester!Baia di Conte ar som vi lamnade det i fjol!Det har varit helt underbart!
Strand...sol och relax.....otroligt varmt men alltid flaktande vind.
2veckor med bara sol!!!!

Det var flera yachter som lade till i viken:-)Ryktet gick att George Clooney som ar tillsammans med en italiensk showgirl var omkring Alghero...vem vet kanske var det dom.
Stefano for pa tur en dag med en stor segelbat!!!Helt underbart tyckte han!!!!
Här satt jag på dagarna under solparasollen med lillen.På hotellet fanns aven 4 kändisar,bland annat 3 journalister som jobbar inom tv.Som jag gillar otroligt,sedan hade vi detta kort där man har reserverat bord och parasoll,man betalar mera så därfor var vi precis bredvid dessa kändisar.Det var kul!!!


Här har vi bryggan dar var äldste son fångade krabbor,pagurer och fisk från morgon till kvall da han inte spelade fotboll med mini klubben:-)
I slutet av denna brygga är det fullt av stora fina fiskar, alla barn gar dit och matar dom:-)En kvinna hade stoppat ner foten da blev hon biten direkt,dom trodde nog att det var mat pagang.Otroligt bra klubb for alla barn,man lämnar barnen på morgonen och hämtar klockan 17.Jag var glad att filippo valde att vara med oss vid havet for det mesta, semestern är ju till for att ha tid tilsammans.Här har dom uppträdande!!!
Varje kvall var det upptadande!!!Riktigt bra!
Och under dagarna fullt med olika aktiviteter!Tavlingar!

Denna gjorde jag klar innan jag for,fick inget virkat under semestern, gjorde lite Sudoku emellanat.
Tack for era kommentarer!!!!