måndag 20 april 2009

Recept pa Evas Blabarspaj!


Det här är en
Ingredienser
6 portioner
120 g
smör
1 st
ägg
2,25 dl
strösocker
2,25 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
200 g
blåbär
Tillbehörvaniljsås

smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen. Den går utmärkt bra att frysa.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.2. Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt.Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.3. Bred ut smeten i formen.Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.4. Servera pajen ljummen med vaniljsås

Inga kommentarer: