onsdag 22 april 2009

Recept pa god italiensk focaccia


Detta ar min favorit,valdigt enkelt och snabbt att gora!!!


Indigrenser till degen;


170 gr.vatten

330 gr.mjol

20 gr. olivolja

12 gr. jast(1/2 paket)

1 tesked salt


for att tacka over focaccian;

0,5 dl olja extra vergine

0,5 dl vatten

1/2 tesked salt


Halla mjolet i en bunke,halla over jasten som ar upplost i ljummet vatten over mjolet och aven oljan. Nar degen borjar formas sa tillsatter du saltet. Lata jasa med plastfolie tackt over bunken i ca.45 min.

Olja in en form 26 cm (diameter),trycka ut focaccian,jag rullar ut den med hjalp av ett glas.Trycka med fingrarna for att skapa hal overallt pa foccacian,sedan rora ihop oljan och vattnet och saltet och halla over.Viktigt att det ar jamnt.Gora om halen medans oljan ar pa sa att det far ut bra och jamnt over foccacian...


Lata jasa igen med plastfolie over 30/40 min. Stoppa in i ugnen ,250 grader i 10/15 minuter.Ta ut ur ugnen och ta ur platen annan blir den fuktig.

Inga kommentarer: