fredag 17 juli 2009

Sticka....Fare la Maglia

Idag har jag stickat för det har blåst och regnat hela dagen.
Tröjan ska Riccardo få om jag lyckas få den klar.
Riccardo är min yngste son och har 8 månader.
Emellanåt har jag spelat spel med Filippo och gosat med Riccardo.
På översta bilden ser ni tröjan jag håller på att forsöka sticka.......får se om jag klarar av att avsluta den....

Oggi è stato brutto tempo cosi ho iniziato fare la maglia,sto provando con la maglia bianca con le righe.Frattempo ho giocato un po con Filippo e anche stato vicino a Riccardo.


Och detta är vad jag stickat idag.
Måste lära mig hur jag tar in maskorna...för det måste jag göra snart....tur jag har några stickböcker till hands.

Questo ho fatto oggi.
Devo imparare come faccio a diminuire...tra poco lo devo fare...fortuna che ho le miei libri di maglia.

12 kommentarer:

Helena sa...

Å! Vad fint det blir! En sån tröja skulle jag kunna tänka mig att sticka till lilla L också, men jag är en mindre bra stickare! Ha en fortsatt skön sommar! Kram Helena

Anna-Lena sa...

Vilken söt liten tröja. Den kommer att bli jättefin. Vad du är duktig! Det är rätt tacksamt att sticka till de små för det går ju ganska fort. Ska jag säga som bara kom halvvägs på Majas kofta, hihi..

Jag har tur som har några få rosbuskar och mycket lavendel. Skulle gärna ha mycket fler rosor men det kommer väl så småningom.

Kramar Anna-Lena ♥

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men såå fint!! så himla duktig du är...nu blit jag ju med sugen på att sticka nåt till lilleman ju...bara det att jag inte stickat på typ 20 år;)))

Vad söt han kommer att li i den...som en liten gondoljär man;)))

~~Kramelikram ♥ Millan ~~

Bibbi Maria sa...

Jösses vad fint!! Du kan ju ALLT!!!

Lisa sa...

Åh vilken söt tröja! Jättefin! Duktig du är som stickar så bra! :)
Jag tänkte svara på frågan du lagt upp; "Vad tycker ni mest om att läsa på min blogg?" men jag kan inte välja. Skulle vilja ha ett alternativ med blandningen av alla de andra alternativen, alltså Italien, familjen, recept OCH virkning/stickning. ;)

Grethe sa...

Dette var delikat. Du hva det var flott. Jeg er så glad i marinefarger, denne kommer til å bli kjempefin - så flink du er.

Jenny of Elefantz sa...

This will be beautiful for your son! :-)

Birgitta sa...

Trökan ser jättefin ut. Och du har en liten son på 8 mån. Vad mysigt. Mitt yngsta barnbarn är ca 8½! mån. så jag vet precis hur go`a de är. Han åkte hem alldeles nyss. Har ju haft barn och barnbarn här en vecka. Nu har alla 14 rest iväg och är på hemväg och lugnet har lägrat sej här. Jag bara njuter av tystnaden.
Så nu har jag tid att ta hem awarden, som jag tackar för. Alltid roligt att få lite uppmärksamhet. Jag tycker det är så roligt att se vad som händer hos er alla mina kära vänner runt om i världen.
Ha nu en riktigt god helg.
Kram Birgitta

Kristina sa...

Hej Eva!
Det är alltid roligt att göra något fint själv till barnen. Det är liksom mer kärlek i de kläderna. Jo, svar på frågan är hur man minskar:1. Är det längst ut i kanten kan man bara maska av det antal maskor som anges.2. Skall det vara tp "fully fashioned" gör man minskningar en eller två maskor innanför kanten. Detta gäller endast då det är en maska som skall bort på varvet. Då stickar man ihop två maskor i början på varvet från rätsidan innanför en eller två maskor. I slutet på varvet börjar man 3 alt 4 maskor från kanten och lyfter en maska, stickar en och drar den lyftade maskan över den stickade. Därefter stickar man en resp 2 maskor. Detta blir snyggt om man skall ta bort en maska i kanten vartannat varv t.ex.

Unknown sa...

Det går sikkert bra, og den blir nok kjempefin. Du er jo så flink!
Her er det ganske deilig temperatur nå, 26 grader "bare". Men neste uke stiger det opp imot 40. Jeg gruer meg!

Helena sa...

Jag är tyvärr ingen hejjare på att sticka! Så om jag skulle få mönstret av dig så skulle det nog bara bli liggandes. Men om du vill sticka mer så kan du ju säga till! (= Ha en fortsatt skön sommar! Kram Helena

Kajsa sa...

Kära Eva!
Den ser ut att bli jättefin!Vad är vackrare än blått och vitt.Riccardo kommer att klä i den,den lille vackre gossen!Kramar från faster