tisdag 14 juli 2009

Tärningen är kastad...

Detta var roligt att virka...och helt utan mönster,min egen lilla design.......så då delar jag med mig till er som vill prova....

Idèn kom från min son Filippo.

Virka 20 luftmaskor.Sedan fortsätt virka tills det blir en kvadrat.
Virka 6 likadana bitar,virka sedan ihop dom med smygmaskor pa avigsidan.....sedan brodera nummer innan du virkar ihop delarna.
Sista sidan stänger du genom att virka smygmaskor.Sedan fyller du tärningen så den blir tillräckligt hård.
.....en fin present till ett litet barn.....

Tärningen är kastad, latin alea iacta est, bevingat ord som används med innebörden 'nu finns det ingen återvändo' och som ska ha yttrats av Caesar när han gick över floden Rubicon. Dvs beslutet är fattat och det finns ingen återvändo. När Cæsar var styresman över Gallien (nuv Frankrike) råkade han i konflikt med Pompejus, som var konsul i Rom. Cæsar tågade då med sin här mot Rom. När han gick över gränsfloden Rubicon fällde han dessa bevingade ord.

Tack till alla er som kommer in och lämnar kommentarer!!!Alltid kul att läsa!!!!

8 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Förstår inte riktigt... var inte du nybörjare på att virka? Du är ju superduktig som hittar på egna mönster så där. Tärningen blev jättefin! Hoppas att du får en skön dag!

Kramar Anna-Lena♥

Unknown sa...

Ja det samme sier jeg... Kan nesten ikke tro at du er nybegynner! Terningen er jo kjempefin!

Kajsa sa...

Hej kära Eva!
Tärningen är kastad,så häftigt!Tack för information.Det var roligt!Och jag vet ju att du är nybörjare,men oj oj oj så du utvecklas!!!!Jättefint arbete!Kramar faster

VvW Design sa...

Hej Eva!
Vad kul att jag hittade hit. Har själv börjat virka för inte så länge sedan och det är SÅ kul, eller hur. Det blir ju ett beroende! ;-)
Kikar säkert in flera ggr här. Kolla gärna på min blogg.
Kram ifrån Norrland. Ann

Bibbi Maria sa...

Jattefint!!! Du är för duktig!
Det blir nog att ta fram virknålen! Vilken kul grej!! Men jag har vissa problem med att göra sådana detaljrika saker... du ska bara veta vad jag ställt till med de senaste dagarna.

cille sa...

Flott terning du har laget! Du er jo kjempe flink for å være nybegynner! Likte det lille røde hjertet ditt godt, har du lyst å dele mønsteret/oppskriften med meg?
Jeg er også nybegynner i hekling..

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Såå söt!!! Den får jag allt proa på när baby filten är klar..kanske kan stoppa i en liten bjällra i den med...så kan lillemannen ha den som sin!!!!

Tack sååå för din hälsning!!!Ja Venedig är sååå ackert...men vaaaaarmt o fuktigt...var där på återbesök;) med kidsen förra året...kul att visa dem;)

Kramar millan♥

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vilka fina färger du valde :)